-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Targroch
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Pestki Dyni Łuskane 500g Targroch
Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka.
To doskonała przekąska oraz odżywczy dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.
Składniki
Pestki dyni łuskane
Pestki dyni są naturalnym źródłem:
> Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
> Żelaza - pomaga w transporcie tlenu, prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
> Cynku - pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
Informacja żywieniowa
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
2444 kJ / 589 kcal |
1222 kJ / 295 kcal |
15 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
45,8 g 8,5 g |
22,9 g 4,3 g |
33 % 22 % |
Węglowodany - w tym cukry |
12,7 g 1,1 g |
6,4 g 0,6 g |
2 % 1 % |
Błonnik |
5,3 g |
2,7 g |
- |
Białko |
28,9 g |
14,5 g |
29 % |
Sól** |
0,05 g |
0,025 g |
< 1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%RWS* w 100 g |
Magnez |
540 mg |
270 mg |
144 % |
Żelazo |
15 mg |
7,5 mg |
107 % |
Cynk |
7,5 mg |
3,8 mg |
75 % |
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.