Baton Proteinowy SIS Protein Bar 64g
smak: ciasteczkowy
SiS Protein Bar - baton proteinowy o smaku ciasteczkowo-śmietankowym z warstwą karmelu i chrupiącymi kawałkami soi, pokryty z mleczną czekoladąy. Zawiera substancje słodzące.
Smaczny, niskosłodzony baton wysokobiałkowy oblany czekoladą. Wygodnie podzielony na dwa batony po 32g każdy, idealny dla sportowców w podróży.
Każde opakowanie zawiera 20g białka (mieszanka białek serwatki i mleka), potrzebnego do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. W zależności od smaku baton SIS Protein Bar dostarcza 22g węglowodanów w celu uzupełnienia energii, a zawiera przy tym mniej niż 3 g cukru.
Baton proteinowy najlepiej spożyć w ciągu 30 minut po treningu, aby dostarczyć białka, można go traktować również jako przekąskę białkową w ciągu dnia, aby utrzymać poziom energii
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Wartość energetyczna 1 porcja (32g)
Energia 541 kJ Białko 10g Węglowodan 12g w tym cukry 1,1 g Tłuszcz 6,0 g Z czego nasyca się 2,6 g Sól 0,15 g
Skład:
mieszanka białek (29%)[kazeinian wapnia (mleko), hydrolizat kolagenu wołowego, koncentrat białka serwatki (mleko), izolat białka sojowego], kuwertura mleczna czekolada z substancją słodzącą(23%)[ubstancja słodząca (maltitole), masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyny sojowe), naturalny aromat waniliowy], warstwa karmelu (13%) [substancja słodząca (maltitole), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), masło kakaowe, izolat białka sojowego, barwnik (zwykły karmel), emulgator (lecytyny) ), mleko skondensowane (mleko pełne, cukier), aromat, sól], substancja słodząca (maltitole), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), chrupiące kawałki soi (5%) (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, sól), emulgator(lecytyny), olej słonecznikowy, masło kakaowe, woda, aromaty. Kuwertura z mlecznej czekolady zawiera: masa kakaowa minimum 35%, masa mleczna minimum 21%.