KFD Premium Beta-Alanine 300g
smak: arbuz
KFD Premium Beta-Alanine wpływa na:
- wzrost masy mięśniowej
- wzrost wydolności organizmu
- zapobieganie zakwaszeniu mięśni
- działanie antykataboliczne
- wsparcie regeneracji
Beta-alanina to aminokwas, który zwiększa poziom karnozyny w mięśniach. Karnozyna to związek, który przyczynia się do zmniejszenia zakwaszenie mięśniowego w organizmie, działa hamująco na zmianę pH związaną z tworzeniem się podczas treningu w mięśniach kwasu mlekowego. Pozwala to na dłuższy i bardziej efektywny trening, przywraca też równowagę kwasowo-zasadową w organizmie. Poza tym karnozyna odgrywa też kluczową rolę w zakresie usuwania szkodliwych jonów metali, które w nadmiarze wpływają degradująco na organizm.
Suplementacja beta alaniną sprawdza się w sportach o wysokiej intensywności jak podnoszenie ciężarów, kulturystyka, sporty walki. Będzie poprawiała wyniki w sportach, w których pierwszoplanowe znaczenie ma szybkość, siła i moc.
Beta-alaniny pomaga zwiększyć wydolność, wytrzymałość oraz zbudować masę mięśniową.
Skład:
Beta-alanina, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty, substancja przeciw zbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja słodząca: sukraloza
Informacja żywieniowa :
Porcja dzienna: 2400 mg
Jedna porcja: 800 mg
Ilość porcji w opakowaniu: 375
Zawartość w porcji dziennej: Beta-Alanina: 2208 mg
Porcja jednorazowa: 800mg trzy razy dziennie
Sposób użycia:
Jedną porcję - 800 mg ( ok.1/10 miarki) należy wsypać do naczynia z 50-100 ml wody lub soku i wymieszać. Stosować bezpośrednio po przygotowaniu, w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż trzy razy dziennie. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji. Suplement diety jest przeznaczony dla osób dorosłych. Nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji oraz przez osoby z chorobami nerek i wątroby.