Olimp Protein Xplode Bar 40g
smak: waniliowy
- Wartościowa, przepyszna fit przekąska w ciągu dnia, po treningu, podczas wycieczki
- 15 g wysokiej jakości białka – 1 baton (40 g)
- Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)- przekąska Olimp Protein Xplode Bar jest idealna do stosowania w okresie budowania masy mięśniowej.
- Wysoka zawartość błonnika pokarmowego, niska zawartość cukrów
- 148 kcal (1 baton – 40 g)
- Rewelacyjne smaki – polewa z prawdziwej czekolady!
- Wysokobiałkowa przekąska dla osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowe, zróżnicowane odżywianie
- Brak dodatku konserwantów, barwników, oleju palmowego.
- Uzupełnienie diety w kolagen – cenny składnik tkanki łącznej, istotny dla stawów i skóry
- Dodatek witaminy D i magnezu - pomoc m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
- Dodatek cynku w formie wysoko przyswajalnego, hipoalergicznego chelatu aminokwasowego Albion™. Cynk przyczynia się m.in. do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i pomaga w prawidłowej syntezie białka. Wraz z witaminą D i magnezem wspiera także w zachowaniu zdrowych kości
- Fit przekąska jako alternatywa dla słodyczy.
- Wartościowa, zdrowa przekąska po treningu, w trakcie intensywnego dnia w pracy, podczas wycieczki i wyjazdu służbowego.
Nie masz czasu na przygotowanie wartościowego posiłku po treningu?
Sięgnij po Olimp Protein Xplode Bar!
Szukasz pysznej fit przekąski, dzięki której zyskasz dodatkową energię w trakcie intensywnego dnia w pracy?
Wybierz Olimp Protein Xplode Bar.
A może lubisz podjadać słodycze, ale z uwagi na dietę musisz obejść się smakiem?
Spróbuj Olimp Protein Xplode Bar!
Idealny po treningu, w pracy, na wycieczce, wszędzie, gdzie jesteś i czujesz, że dopada Cię głód!
W przygotowanej formule batona proteinowego Olimp Protein Xplode Bar zastosowano białkową mieszankę o zróżnicowanym tempie wchłaniania protein, w której znalazły się: koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC oraz hydrolizowany gluten pszenny. Olimp Protein Xplode Bar to także porcja dodatkowej energii w postaci węglowodanów (m.in. maltodekstryna).
Na uwagę w składzie Olimp Protein Xplode Bar z pewnością zasługują: wysoka zawartość błonnika, niska zawartość cukrów oraz dodatki w postaci witaminy D, magnezu i cynku (wysoko przyswajalny chelat cynku aminokwasowy Albion™).
Informacja o wartości odżywczej: na 100 g na porcję (baton 40 g)
- Wartość energetycznaj: 1560 kJ/ 373 kcal ▬ 621 kJ/ 148 kcal
- Tłuszczj: 13 g ▬ 5,0 g
- w tym: kwasy tłuszczowe nasyconej: 6,7 g ▬ 2,7 g
- Węglowodanyj: 29 g ▬ 12 g
- w tym cukryj: 3,2 g 1,3 g
- w tym alkoholej: 23 g 9,2 g
- wielowodorotlenowe (poliole)j:
- Błonnikj: 8,6 g 3,4 g
- Białkoj: 37 g 15 g
- Sólj: 0,15 g 0,06 g
- Witamina Dj: 1,875 μg (37,5%#) 0,75 μg (15%#)
- Magnezj: 140,6 mg (37,5%#) 56,25 mg (15%#)
- Cynkj: 3,75 mg (37,5%#) 1,5 mg (15%#)
#RWS – referencyjne wartości spożycia.
Smak: waniliowy
Olimp PROTEIN XPLODE BAR *Wysokobiałkowy baton (38% białka) o smaku waniliowym w czekoladzie (19%). Zawiera substancje słodzące. Z dodatkiem witaminy D, cynku i magnezu. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Składniki:
43% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 19% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – sorbitole, glicerol; polidekstroza, olej roślinny (słonecznikowy), maltodekstryna, emulgator – lecytyny (sojowe); sól, aromaty, regulator kwasowości – kwas cytrynowy; substancja słodząca – sukraloza; barwnik – karoteny; diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.
Uwaga:
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Opakowanie zawiera 1 porcje (1 baton).
**Ilustracja ma jedynie na celu przedstawienie smaku produktu.
Najlepiej spożyć przed: patrz białe pole.
Warunki przechowywania: przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu lub wilgotności.