Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.05 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5901330093548

Olimp Mr Zerro Protein Bar 50g 

smak:  malinowy

Olimp Mr Zerro Protein Bar+ białkowa przekąska z probiotykiem – smaczna i bez dodatku cukrów

  • Baton wysokobiałkowy – 13 g białka (1 baton – 50 g)
  • Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
  • Baton białkowy bez dodatku cukrów
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • Dodatek bakterii kwasu mlekowego – bezpieczny i przebadany szczep probiotyczny Lactobacillus rhamnosus GG – który pomaga w uzupełnieniu naturalnej mikroflory jelitowej
  • Przepyszna fit przekąska w okresie redukcji tkanki tłuszczowej – tylko 195 kcal (1 baton – 50 g)
  • Pyszny, malinowy smak, polewa z prawdziwej czekolady

Olimp Mr Zerro Protein Bar+ to  wysokobiałkowy baton (26% białka) w czekoladzie (20%), z warstwą o smaku malinowym (17%), maliną liofilizowaną (1%), z dodatkiem wybranych witamin i składników mineralnych oraz bakterii kwasu mlekowego. Zawiera substancję słodzącą. *Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Odchudzasz się i pracujesz nad sylwetką?

Świetnie! Szukasz pysznej i zarazem „legalnej” alternatywy dla słodyczy? Doskonale! Chcesz w smaczny sposób urozmaicić swoją dietę i jednocześnie zadbać o naturalną mikroflorę jelitową? Idealnie! Baton białkowy bez dodatku cukru marki Olimp Sport Nutrition sprawdzi się w każdej z wyżej wymienionych sytuacji. To pyszna przekąska przed i po treningu, w trakcie intensywnego dnia w pracy, na uczelni, na wakacjach, podczas długiej podróży autem.

Jak dobrze wiesz, „na redukcji”, kiedy walczysz z oporną tkanką tłuszczową musisz dostarczyć mięśniom białko. Proteiny pomagają bowiem w utrzymaniu beztłuszczowej masy mięśniowej i przyczyniają się do jej wzrostu. Wyjątkowy w smaku baton Olimp Mr Zerro Protein Bar+ (50 g) zawiera 13 g białka pochodzącego z połączenia koncentratu białek mleka (MPC), popularnego koncentratu białek serwatkowych (WPC), białka jaja oraz hydrolizatu kolagenu.

Olimp Mr Zerro Protein Bar+ z probiotykiem to konkretne wsparcie w walce z nadwagą. Wysokobiałkowy baton jest także polecany jako uzupełnienie diety podczas i po zakończeniu antybiotykoterapii .

To jednak nie wszystko! Przekąska stanowi również źródło błonnika pokarmowego. Nie bez znaczenia zastosowano tutaj błonnik w postaci fruktooligosacharydów, które wykazują działanie prebiotyczne i w konsekwencji wpływają na pracę mikroflory jelitowej.

Skład batona uzupełniono porcją wybranych witamin z grupy B (tiamina, niacyna, witamina B6) oraz minerałów (cynk – wysoko przyswajalnych chelat aminokwasowy Albion™, selen, chrom, jod).

Informacja o wartości odżywczej: na 100 g, na porcję (baton 50 g):

  • Wartość energetyczna: 1636 kJ/ 393 kcal, 813 kJ/ 195 kcal
  • Tłuszcz: 19 g, 9,4 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,6 g, 3,3 g
  • Węglowodany: 26 g, 13 g
  • w tym cukry: 3,5 g, 1,7 g
  • w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 20 g, 10 g
  • Błonnik: 17 g, 8,4g
  • Białko: 26 g, 13 g
  • Sól: 0,19 g,0,10 g
  • Wit. D: 5 ug (100%#), 2,5 ug (50%#)
  • Tiamina (wit B1): 0,34 mg (30%#), 0,17 mg (15%#)
  • Niacyna: 4,8 mg (30%#), 2,4 mg (15%#)
  • Wit.B6: 0,42 g (30%#), 0,21 mg (15%#)
  • Cynk: 3 mg (30%#), 1,5 (15%#)
  • Selen: 16,5 ug (30%#), 8,25 ug (15%#)
  • Chrom: 12 ug (30%#), 6 ug (15%#)
  • Jod: 45 ug (30%#), 22,5 ug (15%#)

#RWS=referencyjne wartości spożycia.

Skład:

30% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), białko jaja, hydrolizat kolagenu], 20% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], fruktooligosacharydy, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), polidekstroza, tłuszcz kakaowy, mleko zagęszczone, 1% malina liofilizowana, aromaty (zawierają mleko), substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), regulator kwasowości – kwas cytrynowy; emulgator – lecytyny (sojowe); barwnik – karmin; sól, amid kwasu nikotynowego – niacyna, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, chlorowodorek tiaminy – tiamina
(wit. B1), jodek potasu, selenian(IV) sodu, chlorek chromu(III) i jego sześciowodzian, cholekalcyferol – wit. D. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

Uwaga: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.