-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.KFDul. Innowacyjna 4Wróblowice,55-330Polska
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.KFD Sp. z o. o..ul. Innowacyjna 4Wróblowice,55-330Wróblowice
KFD Premium L- Glutamine 500g
smak malinowo -grejpfrutowy
KFD L- Glutamine może korzystnie oddziaływać na:
masę - regenerację- siłę -wytrzymałość -koncentrację
• Może wspierać regenerację powysiłkową u osób uprawiających sport
• Może wspierać jakość wykonywanych treningów, pomagać osiągnąć lepsze efekty
• Wpływa na obniżenie kortyzolu hormonu, który uszkadza mięśnie
• Jest odpowiedzialna za syntezę białek mięśniowych
• Wspiera uwodnienie komórek mięśniowych
• Wspiera funkcje umysłowe, pamięci i sprawność umysłową
• Wspiera układ odpornościowy
• Wspiera gojenie się ran, szczególnie oparzeniowych.
• Wspiera gospodarkę kwasowo-zasadową organizmu
- substancja słodząca sukraloza
Glutamina
Glutamina należy do aminokwasów endogennych, czyli takich, które organizm jest w stanie sam wytworzyć. Organizm produkuje pewne ilości tego aminokwasu, lecz w warunkach dużego deficytu (wysiłek fizyczny, stres, choroba) zaczyna pozyskiwać L-glutaminę m.in. z mięśni szkieletowych w wyniku reakcji katabolicznych.
Glutamina wykorzystywana jest do wielu procesów życiowych, dlatego jej niedobór musi być uzupełniany. Syntetyzowana jest przede wszystkim w mięśniach szkieletowych, stanowi główny budulec białek, wspiera procesy powstawania mięśni (stanowi 60% wszystkich aminokwasów budujących mięśnie człowieka).
L-glutamina spełnia ważną rolę w metabolizmie azotu i pomaga usuwać z organizmu amoniak, który powstaje na drodze przemian białkowych, przez co korzystnie wpływa na sportowców, którzy uprawiają sporty wysiłkowe, poprzez usuwanie szkodliwych produktów przemian metabolicznych.
Podczas dużego wysiłku, uprawiania sportu zawartość glutaminy w organizmie spada. Suplementacja L-glutaminą może pomóc w uzupełnieniu powstałych niedoborów.
STOSOWANIE
Jedną porcję - 10 g (2 płaskie miarki) należy wsypać do naczynia z 150 - 250 ml wody i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż dwa razy dziennie, np. przed i po treningu lub rano przed posiłkiem, bezpośrednio po przygotowaniu.