-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.BioTech KftHuszti Ut 60Budapest,1033Hungary
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
BioTech Vegan Protein 500g
smak: orzechy laskowe
- Kompleks białek roślinnych (ryżowe i z zielonego groszku) z dodanymi funkcjonalnymi aminokwasami
- Bez laktozy i cukru *
- Bez glutenu
- Bez konserwantów
- Nie zawiera barwników
- Bez GMO
- Bez aspartamu
- Z trzema rodzajami super żywności
- Opakowania wykonane ze zmniejszonej ilości plastiku.
*dotyczy gotowego koktajlu przygotowanego na bazie wody.
BioTech Vegan Protein to aromatyzowany wegański napój proteinowy, proszek z jagód goji i acai, mąka z komosy ryżowej i słodziki
Chcesz mieć wysportowaną sylwetkę jednocześnie będąc na diecie wegańskiej? Będzie wymagało to nieco więcej uwagi, ale jest do zrobienia. Wiele osób obawia się, że bez żywności pochodzenia zwierzęcego nie będą mogli uprawiać kulturystyki, ponieważ cała ich ciężka praca zostanie zaprzepaszczona. Istnieje wielu znanych i odnoszących sukcesy sportowców, którzy potrafią udowodnić fałszywość tego twierdzenia. Będąc weganinem możesz nadal być umięśniony, nawet jeśli z dnia na dzień z prawdziwego drapieżcy zamieniłeś się w roślinożercę. Kluczową sprawą jest tutaj suplementacja wysokiej jakości białkami.
Podstawą jest groszek i ryż
W przeciwieństwie do pokarmów odzwierzęcych, pokarmy roślinne nie są kompletnymi źródłami białka, co oznacza, że nie zawierają wszystkich niezbędnych aminokwasów, których potrzebuje organizm. Jednakże uzupełniając je (kombinacją różnych źródeł białka roślinnego) można uzyskać pełnowartościowy kompleks białkowy. W białku wegańskim osiągnęliśmy to, łącząc dwa źródła białka, które doskonale się uzupełniają - białko ryżowe, które zawiera trochę lizyny, ale jest bogate w aminokwasy zawierające siarkę (takie jak cysteina i metionina) oraz białko groszku, które zawiera mniej aminokwasów zawierających siarkę, ale za to bogatsze w lizynę. Ta doskonała baza została wzbogacona o kolejne dodatki.
+ 3 typy super żywności
Mąka quinoa → Starożytni inkowie uważali ten popularny składnik nowoczesnej kuchni za matkę wszystkich zbóż, chociaż jest to tylko „pseudo zboże”. Zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż typowe zboża, ale zawiera więcej białka (16%). Co więcej, jest doskonałym źródłem minerałów, takich jak potas, wapń, magnez oraz żelazo.
Sproszkowane jagody acai → Jagody acai, pochodzące z amazońskich lasów deszczowych, posiadają bardzo wysoką wartość ORAC (Międzynarodowy standard zdolności absorpcji rodników tlenowych).
Sproszkowane jagody goji → Jagody goji (znane także kolcowojem pospolitym) były wykorzystywane w Chinach przez tysiące lat jako afrodyzjak. Owalny, jasnoczerwony owoc o smaku przypominającym mieszankę wiśni i jagody zwiera 8 egzogennych aminokwasów i bardzo dużo witaminy C.
Przypatrzmy się liczbom!
W jednej porcji (25g):
106 kcal
19 g białka
Dodane aminokwasy:
1390 mg L-glutaminy
650 mg L-argininy
Polecamy, jeśli:
Jesteś wegetarianinem lub weganinem. Białko roślinne może doskonale uzupełnić spożycie białka, zwłaszcza jeśli uprawiasz sport → zawarte w nim białko roślinne wspomaga wzrost mięśni i utrzymanie masy mięśniowej.
poszukujesz roślinnej alternatywy dla białka mleka zwierzęcego.
jesteś uczulony na laktozę
chorujesz na celiakię
lubisz unowocześnioną kuchnię → może być stosowany jako doskonały zagęszczacz do zup lub zapiekanek warzywnych
Zalecane dla tych, którzy oprócz prowadzenia zdrowego trybu życia chcą również ograniczyć zużycie plastiku
Informacja żywieniowa
1 porcja: 25 g / Ilość porcji w opakowaniu produktu: 20 |
|||
Wartość odżywcza |
100 g |
RWS* (100 g) |
25 g |
Wartość energetyczna |
1797 kJ/425 kcal |
21% |
449 kJ/106 kcal |
Tłuszcz |
7,8 g |
11% |
2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2 g |
10% |
0,5 g |
Węglowodany |
13 g |
5% |
3,3 g |
- w tym cukry |
<0,5 g |
<1% |
<0,5 g |
Błonnik |
3,2 g |
** |
0,8 g |
Białko |
74 g |
148% |
19 g |
Sól |
2,2 g |
37% |
0,55 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |
Aminokwasy |
w 100 g |
w 25 g |
L-glutamina |
5560 g |
1390 g |
L-arginina |
2600 g |
650 g |
ZALECANE STOSOWANIE:
Zmieszać 1 porcję (25g = 3 płaskie łyżki) proszku z 250ml wody. Spożyć natychmiast po treningu. W dni beztreningowe wypij koktajl po treningu. Do przygotowania koktajlu wykorzystaj shaker.
SKŁADNIKI:
owoce leśne: izolat białka grochu, białko ryżu, L-glutamina, aromaty, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), L-arginina, emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa (komosa) 1,6%, jagody goji w proszku 1,1%, kwas (kwas cytrynowy), jagody acai w proszku 0,6%, sól, substancja słodząca (sukraloza).