Yerba Mate ANDRESITO Especial Terere - argentyńska despalada o grubo ciętych listkach w stylu "Canchada"
Argentyńska yerba mate pochodząca z powstałej w 1983 roku przetwórni i plantacji Yerbatera Andresito, która słynie z produktów wysokiej jakości. Zawiera grubo krojone listki w stylu "Canchada" oraz niewielką ilość patyczków i pyłu.
Yerba mate Andresito uprawiana jest w najbardziej wysuniętych na północ rejonach prowincji Misiones znajdujących się wokół obszarów chronionych Iguazu National Park. Są to tereny o bardzo niskim zanieczyszczeniu środowiska, a pochodzące stamtąd produkty rolne słyną z wysokiej czystości.
Andresito Terere dzięki specjalnej metodzie krojenia liści, oraz niewielkiej zawartości patyczków i pyłu, świetnie nadaje się do przygotowanie jej na zimno. Pięknie zielony susz będzie również dobrze smakować z sokiem, lub dodatkim cytrusów - możliwości orzeźwiającego terere są nieograniczone. W smaku jest bardzo przyjemna, znajdziesz w niej głównie nuty trawiaste i lekko orzechowe, zostawia miłą cierpkość na języku. Nie przytłacza gorzkim ani dymnym smakiem, dlatego możemy śmiało ją polecić osobom szukającym klasycznego, ale delikatniejszego smaku idącego w parze z porządną dawką pobudzenia.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% - kraj pochodzenia: Argentyna
- Susz składający się tylko z selekcjonowanych, grubo ciętych listków i niewielkiej ilości patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.