Wczytuję dane...
Waga produktu: 0.05 kg
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5901330093524

Olimp Im Veggie Protein Bar 50g 

smak:  czekoladowo-orzechowy

pyszna fit przekąska dla wegan i wegetarian. Z probiotykiem!

  • Wysokobiałkowy baton dla wegan i wegetarian – 11 g białka w porcji (baton 50 g)
  • Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
  • Przepyszna fit przekąska, która doskonale sprawdzi się w okresie odchudzania – tylko 178 kcal (1 baton) i niska zawartość cukrów
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • Dodatek bakterii kwasu mlekowego – bezpieczny i przebadany szczep probiotyczny Lactobacillus rhamnosus GG – który pomaga w uzupełnieniu naturalnej mikroflory jelitowej
  • Dodatek witaminy B12, składników mineralnych (cynk, selen, jod) i popularnego wśród osób aktywnych fizycznie ekstraktu ashwagandhy KSM®-66
  • Cynk w formie wysoko przyswajalnego chelatu aminokwasowego Albion™
  • Rewelacyjny smak (czekoladowo-arachidowy), produkt aromatyzowany
  • Zdrowa przekąska przed i po treningu, w pracy, w podróży, na wycieczce

Olimp I’M VEGGIE PROTEIN BAR+ *Wysokobiałkowy baton (23% białka) o smaku czekoladowo-arachidowym z warstwa o smaku arachidowym (12%) i chrupkami (4%), w czekoladzie (24%). Zawiera cukry i substancje słodzaca. Z dodatkiem witaminy B12, wybranych składników mineralnych, ekstraktu ashwagandhy oraz bakterii kwasu mlekowego. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian. Z niska zawartoscia cukrów. Z wysoka zawartoscia błonnika pokarmowego.

To pełnowartościowa, wysokobiałkowa, pozbawiona odzwierzęcych składników fit przekąska z probiotykiem dla każdego, kto pracuje nad wymarzoną sylwetką i dba o zdrowe, zbilansowane odżywianie. Vege baton białkowy świetnie sprawdza się przed lub po treningu, w pracy, w podróży autem, na biwaku, wszędzie, gdy czujesz, że dopada Cię głód i nie masz czasu na przygotowanie posiłku! To także wsparcie w uzupełnieniu naturalnej mikroflory jelitowej i w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.

Olimp Im Veggie Protein Bar 50g  zapewnia:

  • Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego i w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego (witamina B12, jod).
  • Pomoc w zmniejszeniu uczucia zmęczenia oraz w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek (witamina B12).
  • Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych (cynk – wysoko przyswajalny chelat aminokwasowy Albion™).
  • Wsparcie w zachowaniu witalności, w zwiększeniu odporności na stres, w budowaniu masy mięśniowej (ekstrakt z ashwagandhy KSM®-661

Informacja o wartości odżywczej: na 100 g, na porcję (baton 50 g):

  • Wartość energetyczna: 1472 kJ/ 355 kcal, 736 kJ/ 178 kcal
  • Tłuszcz: 17 g, 8,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g, 3,4 g
  • Węglowodany: 18 g, 9,2 g
  • w tym cukry: 2,6 g, 1,3 g
  • w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 15 g, 7,6 g
  • Błonnik: 26 g, 13 g
  • Białko: 23 g, 11 g
  • Sól: 0,41 g, 0,21 g
  • Witamina B12: 2,5 µg (100%# ), 1,25 µg (50%# )
  • Cynk: 10 mg (100%# ), 5 mg (50%# )
  • Selen: 55 µg (100%# ), 27,5 µg (50%# )
  • Jod: 150 µg (100%# ), 75 µg (50%# )
  • Ekstrakt ashwagandhy KSM-66®: 50 mg, 25 mg

# RWS – referencyjne wartości spożycia.

Skład: 

25% mieszanka białkowa [białko z grochu, białko z brazowego ryzu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego)], 24% czekolada z substancja słodzaca [miazga kakaowa, substancja słodzaca: maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], izomaltooligosacharydy*** z tapioki, fruktooligosacharydy, polidekstroza, substancje utrzymujace wilgoc: glicerol, sorbitole; olej roslinny (rzepakowy), 2,6% kakao o obnizonej zawartosci tłuszczu, izomaltuloza****, mikrokapsułkowane zywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), emulgator: lecytyny (sojowe); tłuszcz kakaowy, substancja zageszczajaca: guma arabska; aromaty [zawieraja orzeszki ziemne (arachidowe)], sól, diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), ekstrakt ashwagandhy KSM-66® (Withania somnifera (L.) Dunal), selenian (IV) sodu, cyjanokobalamina - witamina B12, jodek potasu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

***Izomaltooligosacharydy to zródło glukozy.
****Izomaltuloza jest zródłem glukozy i fruktozy.