-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Masło Klarowane Ghee 700ml Sosta Bez Laktozy Do Smażenia
Masło Ghee ma wiele zastosowań
- idealnie nadaje się do smażenia
- może stanowić aromatyczny dodatek do zup,
- może zastępować zwykłe masło w wypiekach
- może być stosowane do tworzenia domowych kosmetyków, np. olejków do masażu czy masek do włosów.
To Produkt naturalny bez dodatków chemicznych. Idealnie nadaje się do smażenia dzięki swojemu wysokiemu punktowi dymienia. Podczas podgrzewania masła nie dochodzi do wydzielania się szkodliwych substancji, a masło zaczyna dymić dopiero w temperaturze 250°C! Masło klarowane nie utlenia się, dlatego można być spokojnym o to, że nie wydzielą się szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans. To wszystko sprawia, że stało się idealnym zamiennikiem dla każdego rodzaju tłuszczu używanego w kuchni
Zawiera w sobie kwas masłowy o silnym działaniu przeciwzapalnym i przeciwnowotworowym. Jest bardzo lekkostrawne, przez co polecane jest osobom borykającym się z problemami układu pokarmowego czyli osobom chorującym na wrzody, nadżerki i zaparcia.
Masło klarowane jest idealne dla osób na diecie bezmlecznej -polecane w szczególności alergikom.
Mimo wysokiej kaloryczności zawiera same składniki ważne dla naszego organizmu. Wpływa pozytywnie na prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci oraz ogólną odporność organizmu.
Informacja żywieniowa
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 3693 kJ/898 kcal
Tłuszcz 99,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 65 g
Węglowodany 0,1 g
w tym cukry 0,1 g
Białko 0,1 g
Sól 0 g
Masło klarowane w większości składa się z nasyconych kwasów tłuszczowych, jednak znaczną część jego zawartości stanowią kwasy nienasycone, np. oleinowy, linolowy, alfa-linolenowy czy eikozapentaenowy. Masło klarowane jest również bogate w średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które podobnie jak węglowodany są wchłaniane bezpośrednio do wątroby i metabolizowane jako energia.
Ostrzeżenie
Nie zaleca się stosowania przez osoby uczulone na którykolwiek ze składników produktu.
Sposób przechowywania: Najlepiej jest przechowywać masło w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku.
Producent: SOSTA sp. z o.o., ul. Bończyka 18/2 47-400 Racibórz, biuro@sosta.pl
Kraj pochodzenia: Polska