-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Olimp Collaregen 400 g
Smak: cytrynowy
- Duża zawartość hydrolizatu kolagenu
- Uzupełnienie formuły minerałami i witaminą C
- Zmniejsza ryzyko urazów mechaniczny i kontuzji
- Naturalne wzmocnienie wytrzymałości stawów, więzadeł i ścięgien
- Polecany osobom aktywnym fizycznie czy z nadwagą
- Szybsza regeneracja pourazowa
Dzienne spożycie 10 g farmaceutycznej czystości hydrolizatu kolagenu sprzyja redukcji odczuwania bólu u pacjentów z osteoporozą stawu biodrowego czy kolanowego.
Suplementacja hydrolizatu kolagenu może hamująco wpływać na rozpad chrząstki stawowej.
Suplement diety Olimp uzupełniono o mangan w formie doskonale przyswajalnego chelatu aminokwasowego Albion. Według badań, najwięcej tego pierwiastka występuje w chrząstce stawowej, co może sugerować jego istotny wpływ na budowę i prawidłowe funkcjonowanie tej tkanki.
W składzie preparatu marki Olimp mamy także miedź w formie doskonale przyswajalnego chelatu aminokwasowego Albion. Pierwiastek ten, m.in. pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu tkanek łącznych. Z kolei obecność witaminy C sprzyja w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki.
Składniki: hydrolizat kolagenu, regulatory kwasowości – kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; maltodekstryna, aromaty, mikrokapsułkowany kwas L-askorbinowy (PureWay-C®) – wit. C, substancje słodzące – sukraloza, cyklaminiany (Z); diglicynian manganu (chelat aminokwasowy manganu Albion™), diglicynian miedzi (chelat aminokwasowy miedzi Albion™), barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości