OstroVit Arginina 210 g
smak cytrynowy
OstroVit Arginina to suplement zawierający składnik, jakim jest l-arginina. W trosce o jakość i zadowolenie konsumentów preparat został poddany najwyższemu poziomowi mikronizacji, co świadczy o jego doskonałości. Arginina jest uznawana za jeden z lepszych noboosterów. Dzięki swoim właściwościom arginina będąca substratem syntezy tlenku azotu obniża ciśnienie krwi i polepsza transport tlenu do naszych komórek mięśniowych.
-
210 g L-argininy w opakowaniu
-
70 porcji produktu
-
1/2 miarki przed treningiem
-
Dwie wersje smakowe
L-arginina
To organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów. Należy do niezbędnych aminokwasów egzogennych, a równie często klasyfikowany jako „względnie egzogenny”. Arginina to aminokwas niezwykle ważny, gdyż jest produktem pośrednim zarówno w cyklu mocznikowym (z L-ornityną, L-cytruliną) i cyklu tlenku azotu. Jest także jednym z trzech substratów tworzących kreatynę, która jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Arginina:
L-arginina jako niezbędny aminokwas, znajduje także praktyczne i nieocenione zastosowanie w suplementacji u sportowców. Świetnie nadaje się do wdrożenia przy sportach siłowych oraz siłowo - wytrzymałościowych.
Oto kilka z najważniejszych właściwości „cudownego” aminokwasu:
- Poprzez bezpośrednią aktywację NO (tlenek azotu), rozszerza naczynia krwionośne i poprawia przepływ krwi, czym wspiera budowę masy mięśniowej
- Wykazuje znaczny wpływ na obniżenie ciśnienia tętniczego
- Przy dłuższej suplementacji, arginina zwiększa wrażliwość insulinową
- L-arginina przyśpiesza gojenie się różnego rodzaju ran, skaleczeń czy oparzeń
- Jako silny antyoksydant (przeciwutleniacz) bierze udział w redukcji nadmiaru wolnych rodników w naszym organizmie
- Działa protekcyjnie na układ sercowo-naczyniowy
- Działa korzystnie na mózg poprzez zwiększenie dopływu krwi.
UWAGA!
Produkt charakteryzuje się gorzkim, nieprzyjemnym smakiem. Są to naturalne cechy sensoryczne produktu. Dobrym rozwiązaniem jest wymieszanie produktu w soku bądź spożycie proszku bezpośrednio popijając wodą lub sokiem.