-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Odżywka Białkowa Olimp Gain Bolic 6000
waga: 1000 g
smak: czekoladowy
To gainer przeznaczony dla osób dorosłych, intensywnie trenujących, u których długie treningi prowadzą do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych. Ta wieloskładnikowa mieszanka, dzięki obecności w składzie wysokiej jakości białka przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej, a tym samym wzmocnienia efektów płynących ze zbilansowanej diety i systematycznych treningów.
- Trzy całkowicie odmienne źródła białka
- Cenne dodatki w postaci monohydratu kreatyny i tauryny
- Węglowodany w formie dekstrozy i maltodekstryny o zróżnicowanym tempie uwalniana
- Dodatkowa energia, dzięki węglowodanom
- Wsparcie w budowaniu masy mięśniowej
- Węglowodanowo-białkowy koncentrat w proszku
- Zawiera cukry i substancje słodzące.
Trzy całkowicie odmienne źródła protein. Mamy tutaj połączenie koncentratu serwatki, kazeiny micelarnej oraz ultrafiltrowanej albuminy jaj odznaczających się odmiennym tempem wchłaniania. W produkcie wykorzystano spore dawki węglowodanów. Mowa tutaj o dekstrozie i maltodekstrynach, pomagających dostarczyć dodatkowej energii. Produkt został dodatkowo wzbogacony kreatyną i tauryną. Każda porcja pozwala również dostarczyć odpowiednią ilość najważniejszych aminokwasów, w tym BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna).
Olimp Gain Bolic 6000®
to suplement diety marki Olimp Sport Nutrition, który przeznaczony jest dla osób dorosłych, ćwiczących rekreacyjnie i sportowców wyczynowych, dążących do rozwoju masy mięśniowej oraz wykonujących bardzo wytężony lub długotrwały wysiłek fizyczny prowadzący do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Informacja żywieniowa
Wartość odżywcza | Na porcję 100 g |
Na 2 porcje (200 g) |
Na 3 porcje (300 g) |
Wartość energetyczna |
1597 kJ/ 376 kcal | 3194 kJ/ 752 kcal | 4790 kJ/ 1129 kcal |
Tłuszcz, w tym: nasycone kwasy tłuszczowe |
1,8 g 1,0 g |
3,6 g 2,0 g |
5,4 g 3,0 g |
Węglowodany, w tym: cukry |
75 g 32 g |
150 g 64 g |
225 g 96 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko |
15 g | 30 g | 45 g |
Sól |
0,43 g | 0,86 g | 1,3 g |
Monohydrat kreatyny, w tym: kreatyna |
1500 mg 1320 mg |
3000 mg 2640 mg |
4500 mg 3960 mg |
Tauryna |
500 mg | 1000 mg | 1500 mg |
Aminogram wzorcowy # | ||
Aminokwasy | na 100 g |
|
łącznie: | 14500 mg | |
w tym: | ||
Kwas glutaminowy | 2470 mg | |
*/** L-leucyna | 1250 mg | |
Kwas asparaginowy | 1570 mg | |
* L-lizyna | 1300 mg | |
L-prolina | 1100 mg | |
*/** L-walina | 850 mg | |
*/** L-izoleucyna | 680 mg | |
* L-treonina | 750 mg | |
L-alanina | 660 mg | |
L-seryna | 840 mg | |
*/*** L-fenyloalanina | 720 mg | |
*** L-tyrozyna | 810 mg | |
L-arginina | 350 mg | |
L-glicyna | 340 mg | |
* L-metionina | 240 mg | |
L-histydyna | 310 mg | |
L-cysteina | 116 mg | |
*/*** L-tryptofan | 180 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
* - aminokwasy egzogenne
** - aminokwasy rozgałęzione
*** - aminokwasy aromatyczne
Składniki
80% kompleks węglowodanowy (maltodekstryny, dekstroza), 15,5% kompleks białkowy (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka), ultrafiltrowane białko jaja), aromaty, monohydrat kreatyny, tauryna, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości — cytryniany sodu; substancja słodząca — acesulfam K; emulgator — lecytyny (z soi); barwnik - E 150c.
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Zalecana dzienna porcja:
1-3 porcji dziennie pomiędzy posiłkami oraz na ok. 1 godz. przed i po treningu. 1 porcję (100 g = 2 miarki) należy rozpuścić w 170 ml* wody i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.