Zestaw Prezentowy Yerba Mate Green Energia Guarana 400g + Bombilla Liza + Matero Peru
W skład zestawu wchodzi:
- Pudełko Exclusive
-
Yerba Mate Green Energia Guarana 400g
-
naczynko ceramiczne Matero Peru
- Bombilla liza gładka
Yerba Mate Green Energia Guarana 400g
To popularna i smaczna yerba mate polecana osobom, które cenią mocne pobudzenie i orzeźwiający smak.
Jest jedną z najlepszych yerba mate typu despalada (pozbawiona patyczków) na rynku!
Idealna dla informatyków, artystów, studentów, kierowców, osób pracujących nocą.
Jest pewnym źródłem kofeiny dla milionów miłośników naparu z yerba mate na świecie!
W jej składzie znajdziemy yerba mate z idealnie dobraną ilością naturalnych dodatków w różnych proporcjach: guarana, płatki bławatka, kwiat nagietka, mięta, trawa cytrynowa. Trawa cytrynowa ma wspaniały aromat i łącząc się z miętą pieprzową, daje w smaku mate nutę delikatnej cierpkości, którą można porównać do smaku limonki lub cytryny. Chaber bławatek, wprowadza delikatny kwiatowy aromat.
Po przygotowaniu otrzymujemy pachnący napar o orzeźwiającym smaku.
Jest to niezwykle aromatyczna yerba mate. Trwałość zapachu utrzymuje się nawet do kilku zaparzeń.
To idealna yerba mate dla początkujących i dla miłośników mieszanek roślinnych smaków i aromatów
Dlaczego Yerba Mate Green Energia Guarana 400g to najlepszy wybór?
- Każdy łyk naparu zielonej yerba mate to porcja naturalnej kofeiny
- W składzie Yerba Mate Green znajdują się selekcjonowane składniki naturalnego pochodzenia co ważne bez alergizujących dodatków, które mogą być szkodliwe dla Twojego zdrowia.
- Odpowiednia dla wegan, wegetarian, osób nietolerujących laktozy i glutenu, osób z alergiami na orzechy, nie zawiera modyfikowanych zbóż w tym soi, pozbawiona resztek po pakowaniu przemysłowym.
- Susz ostrokrzewu paragwajskiego, uprawiany jest w słonecznych miejscach na terenach nieskażonych modyfikowanym uprawami, co nadaje jej delikatności i pozbawia napar gorzkiego smaku.
- Mate Green jest chronioną marką - logo z Tukanem daje gwarancje, że yerba mate została przebadana, wszystkie składniki mają odpowiednie atesty, a towar jest odpowiednio zapakowany.
Jak parzyć yerba mate?
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz yerba mate można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
Składniki Yerba Mate Green
Dodatkowe informacje:
- Kraj pochodzenia: Brazylia
- Masa netto: 400 g
- Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze nie większej niż 80°C.
- Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed wilgocią.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
✅ Suplement diety. Nie przekraczać zalecanej dawki (25 g zaparzonego suszu) w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Bombilla do Yerba Mate LIZA
Lekko profilowana, nierdzewna bombilla z szerokim sitkiem (typu "łyżeczkowego"). To tradycyjny, klasyczny kształt w połączeniu z solidną nierdzewną stalą. Filtr idealnie filtruje i nie powoduje zatykania się bombilli kawałkami drobin yerba mate.
Matero Peru do Yerba Mate 350 ml
kolor: brąz
Duże, stabilne i solidne matero ze sporym wejściem dostosowanym nawet do najbardziej wymagających bombilli.
Mateo jest pięknie ozdobione nadrukiem nawiązującym do kultury azteckiej będącej kolebką yerba mate.
Ta ceramiczna tykwa jest bardzo stabilna i całkowicie szkliwiona. Łatwo utrzymać ją w czystości, wystarczy tylko spłukać. Stabilnie stoi i nie przewrócą się pod wpływem umieszczonej w niej bombilli. Pojemność około 350 ml pozwala pomieścić solidną porcję napoju. Naczynko jest bardzo poręczne i świetnie leży w dłoni. Od wewnętrznej, jak i zewnętrznej strony pokryto je szkliwem. Jest łatwe w codziennej konserwacji, może być myte w zmywarce. Jest odporne na wysokie temperatury.
Proponowane Państwu matero ceramiczne może posłużyć na długie lata i cieszyć oko stylowym designem a przygotowanie i picie herbaty może zamienić we wspaniały ceremoniał parzenia napoju i delektowanie się jego smakiem i aromatem.
Dodatkowe informacje