Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 7840127002128
Producent: Kurupi

Yerba Mate Kurupi Ginger, Mint and Green Tea

  • Nowość lata 2021

  • Mocno imbirowa, mieszanka ziołowa z Paragwaju

Nowość na rynku europejskim. Przepyszna nowa Kurupi Jengibre idealna do terere i na ciepło. Susz Kurupi składa się z mocno pociętych listków i dużych patyczków, to typowa mate con palo. Dodatkowe zioła,   zielona herbata i mięta dają bardzo orzeźwiający napar. Polecana początkującym jako ciekawe wejście w świat ziołowych yerba mate oraz stałym klientom ceniącym bardziej dobre pobudzenie i nowe smaki. Intensywna w smaku.

Susz:

  • Susz pochodzi z plantacji o zbilansowanym nasłonecznieniu i zacienieniu.
  • Orzeźwiająca mieszanka która idealnie komponuje się w naparze z naturalnymi aromatami i klasycznym charakterem paragwajskiej, dymnej yerba mate.
  • Susz pieniący się w naparze ( duża ilość saponin )

Składniki:

  • herbata yerba mate (Ilex paraguariensis) - kraj pochodzenia: Paragwaj
  • mięta pieprzowa
  • imbir
  • zielona herbata
  • naturalne aromaty

Dodatkowe informacje:

  • Yerba Mate Kurupi ginger, mint and green tea jest unikalnym produktem na polskim rynku, składa się w 100% z paragwajskiego suszu zawierającego listki i patyczki.
  • Wyczuwalny aromat mięty, który pozytywnie zaskakuje w naparze
  • Właściwości suszu doskonale chroni szczelne opakowanie

Sposób parzenia yerba mate:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać wodą z lodem. 
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Polecamy