Yerba Mate Kurupi Ginger, Mint and Green Tea
-
Nowość lata 2021
- Mocno imbirowa, mieszanka ziołowa z Paragwaju
Nowość na rynku europejskim. Przepyszna nowa Kurupi Jengibre idealna do terere i na ciepło. Susz Kurupi składa się z mocno pociętych listków i dużych patyczków, to typowa mate con palo. Dodatkowe zioła, zielona herbata i mięta dają bardzo orzeźwiający napar. Polecana początkującym jako ciekawe wejście w świat ziołowych yerba mate oraz stałym klientom ceniącym bardziej dobre pobudzenie i nowe smaki. Intensywna w smaku.
Susz:
- Susz pochodzi z plantacji o zbilansowanym nasłonecznieniu i zacienieniu.
- Orzeźwiająca mieszanka która idealnie komponuje się w naparze z naturalnymi aromatami i klasycznym charakterem paragwajskiej, dymnej yerba mate.
- Susz pieniący się w naparze ( duża ilość saponin )
Składniki:
- herbata yerba mate (Ilex paraguariensis) - kraj pochodzenia: Paragwaj
- mięta pieprzowa
- imbir
- zielona herbata
- naturalne aromaty
Dodatkowe informacje:
- Yerba Mate Kurupi ginger, mint and green tea jest unikalnym produktem na polskim rynku, składa się w 100% z paragwajskiego suszu zawierającego listki i patyczki.
- Wyczuwalny aromat mięty, który pozytywnie zaskakuje w naparze
- Właściwości suszu doskonale chroni szczelne opakowanie
Sposób parzenia yerba mate:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Polecamy
Yerba Mate Kurupi Katuava y Burrito 500g
18,40
PLN